Locked up

2011-10-09 kl. 22:46:23


"Jag vaknade upp imorse på ett ställe som jag aldrig trodde att jag skulle återvända till när jag lämnade det för nästan ett år sedan. Jag satte mig upp med ett ryck och såg mig omkring, ville inte tro att det var sant. När jag konstaterat att jag faktiskt var tillbaka och sedan insåg varför, så kröp jag ihop till en boll och drog täcket över huvudet. Där under var det mörkt och jag hade kunnat befinna mig vart som helst. I mina tankar låg jag ute i skärgården med havet runt omkring som skyddade mig från omvärlden. Men jag visste att om jag skulle dra undan täcket och sätta mig upp så skulle det vara i samma hårda säng med knarrande metallram och samma ljusgula väggar omkring mig, samma gråa låsta dörr och så den där otroligt obekväma tystnaden. Fläkten ovanför sängen skulle surra på samma jobbiga sätt och utanför fönstret skulle friheten locka.
Jag har varit drogfri i ett år. Nu är det istället alkoholen som styr mitt liv. Därför är jag tillbaka, på samma ställe där jag var för ett år sedan, i samma situation. Och jag skäms. Jag skäms över min egen svaghet och brist på självkontroll, över att jag ständigt fortsätter att svika de jag älskar.
Jag insåg att det hade spårat ur i början av sommaren då jag vaknade upp i min säng med sönderslagna ben och armar, liggandes i en klibbig sörja av mitt egna urin och torkat blod.  Ändå gav jag inte upp, ändå fortsatte jag. Varje morgon har jag vaknat upp med blåslagen kropp, skrapsår, blåögon, spruckna ögonbryn och läppar. Varje morgon har jag frågat mig själv vad som hände igår. Varje morgon har minnena av gårdagen varit borta. NU JÄVLAR säger jag bara. Det är dags att växa upp. Att sluta vara ett svin och en idiot. Dags att förstå att jag bara skadar mig själv och andra. Att allt jag gör och det liv jag lever inte kommer ta mig någonstans utan bara får mig att sjunka längre och längre ner i skiten. SUCK! På mig själv, och på allt."

HAHA, ja. För tre veckor sedan var jag inte så munter. Att sitta inlåst är inte min grej. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0