Räknas inte vi till Sverige?..

2009-03-11 kl. 04:22:16Ikväll läste jag i en tidning om att man inte ska köpa dunjackor för att tänka på djuren. Och visst det håller jag faktiskt med om. Men sedan står det "Vi bor i ett land med slaskvintrar. Behöver du verkligen en jacka gjord för polarklimat?" Liksom WHAT? ... Sverige är alltså ett land med slaskvintrar. Okej... Jag som trodde att Sverige var ett avlångt land med stora klimatskillnader mellan olika breddgrader...
Ibland känns det som att vi här uppe inte räknas. Vi existerar inte för de där nere i södra Sverige. Vi är totalt ointressanta för våran huvudstads befolkning medan vi helst ska vara överdrivet intresserade av allt som sker där nere. Vi ska tvingas höra programledarnas gnäll över hur dåligt väder det är i Stockholm, hur mycket snö det har kommit där nere, medan vi här i norr sitter insnöade och försöker ta oss ut i den 30 grader kalla stormen som härjar utanför fönstret. Och där nere i Stockholm har det kommit så mycket snö att de måste sopa av bilarna innan de kan åka till jobbet! OMG lix ;O
Stockholmare verkar tro att de är speciella på något vis. Att vi här uppe ser Stockholm som något märkvärdigt. Att vi avundas de där nere på något sätt. Att de är bättre än oss. Att de står över alla andra. Att allt kretsar kring de och deras stad.
När jag säger Stockholmare menar jag förstås inte allihop. Jag har många vänner där nere som jag vet inte tänker sådär, men då man läser tidningar och ser på tv är det bilden man som norrlänning får utav Stockholmare. Lite smått blåsta faktiskt, och ego. Väldigt ego.
Vi här uppe har aldrig fått en chans att synas. Vi kommer alltid att vara de där fåordiga sega typerna som är bra och pålitlig arbetskraft men som förutom det inte är mycket att ha.
Jag är trött på att inte räknas. Jag är trött på att vara den enda i min åldersgrupp som faktiskt har tänkt stanna kvar här i norr. Jag är trött på att vara norrlänning just nu..


jesperw, säger:
varför känns det som att det finns så mycket mer söderut?
jesperw, säger:
för att tänker jag på norr så känns det som typ.
jesperw, säger:
stopp ;D
jesperw, säger:
tomt ..


Anledningen till varför jag stannar kvar här uppe:Bilderna är från Luleå, Luleå skärgård och Riksgränsen.


Kommentarer
Postat av: Angelica - Forgive me father for i have sinned

Haha, du har så rätt! Visst vi i Dalarna har inte lika mkt snö som där uppe. Men stockholmarna gnäller ju för ett tunt lager.

2009-03-13 @ 11:58:06
URL: http://killerduck.blogg.se/
Postat av: Karina T

jag håller faktiskt med, det är helt sjukt:O

2009-03-25 @ 15:52:18
URL: http://kto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0